Over bedrijvendag L!NK

Ieder jaar wordt er vanuit de Avans Hogeschool, locatie Tilburg een bedrijvendag georganiseerd voor al haar studenten, docenten en geïnteresseerden uit de omgeving. De volgende bedrijvendag is op woensdag 24 Mei 2023.

De editie van 2022 vond plaats op dinsdag 23 februari. Als commissie vonden wij het wederom een geslaagde dag, en zowel de studenten als bedrijven waren erg positief. De voorbereidingen voor de editie van 2023 zijn alweer in volle gang!

Aankomend jaar pakken we groter uit met meer premium+ plus bedrijven. De speeddates worden doorgezet én de bedrijvendag begint met een hele speciale openingslezing!

Wat maakt de bedrijvendag nu interessant voor studenten? Allereerst huisvest Avans Tilburg allerlei studenten; van eerstejaars tot vierdejaars. Iedereen zoekt voor zijn studie een (afstudeer)stage. Wie weet ben je zelfs op zoek naar een baan? Bij L!NK zijn deze connecties allemaal te vinden.

Naast een interessante openingslezing, jaarlijks gegeven door een andere organisatie, bestaat het grootste gedeelte van het programma uit een bedrijvenmarkt. Op deze markt kun je een praatje maken met verschillende bedrijven uit je eigen vakgebied. Zo is er voor een ieder iets te vinden; of je nu Bouwkunde, Civiele techniek, Ruimtelijke ontwikkeling, Technische bedrijfskunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde studeert.

Een aantal bedrijven zullen speeddates aanbieden. Op deze speeddate zal één student samen met één vertegenwoordiger van een desbetreffend bedrijf elkaar ontmoeten. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten leer je elkaar, het bedrijf en het bedrijfsleven beter kennen. Redenen voor studenten om zich voor deze speeddates in te schrijven zijn: het zoeken naar een stage, (bij)baan, onderzoeksopdracht of een algemene kennismaking (verbreden van je netwerk).

Tijdens L!NK is er voor ieder iets te vinden. Voor alle opleidingen die Avans Tilburg huisvest is het interessant om een kijkje te komen nemen! Tot dan!